دانستنی های روز لنز, راهنمای خرید لنز

همه چیز راجب لنز طبی تماسی ترنزیشن

ترنزیشن

لنز ترنزیشن به عنوان یکی از نوآوری‌های جدید در صنعت عینک، امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لنزها با توجه به مقدار نور محیط و میزان اشعه UV در آن، به صورت خودکار رنگ خود را تغییر می‌دهند. خصوصیات منحصر به فرد لنزهای ترنزیشن باعث شده تا این لنزها بین افرادی که به دنبال راحتی، انعطاف پذیری و محافظت از چشم‌های خود هستند بسیار محبوب شوند.

در این مطلب به بررسی لنزهای ترنزیشن و هر چیزی که لازم است در مورد آنها بدانید می‌پردازیم. همچنین مزایا و معایب این لنزها را بیان می‌کنیم تا تا بتوانید در مورد خرید آن، تصمیم درستی اتخاذ کنید.

لنز ترنزیشن چیست؟

از لنزهای طبی ترنزیشن به‌عنوان لنزهای فتوکرومیک یا شاید حتی لنزهای سازگار با نور یا لنزهای رنگی متغیر نیز یاد می‌شود. همه این نام‌ها به یک نوع لنز اشاره دارد. لنزهای ترنزیشن نوعی از لنزهای طبی هستند که برای استفاده در محیط‌های داخلی شفاف طراحی شده‌اند و هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا نور UV به‌طور خودکار تیره می‌شوند.

این لنزها معمولاً به صورت شفاف در داخل ساختار خود دارای ماده‌ای خاص هستند که تحت تأثیر نور و دمای محیط، الکترون‌ها و دیگر ذرات را آزاد می‌کند و باعث تغییر رنگ لنز می‌شود. لنزهای ترنزیشن معمولاً در انواع مختلف لنزهای تمام فریم، نیم فریم و بدون فریم در دسترس هستند و می‌توانند در تمام فعالیت‌های روزانه مانند رانندگی، دوچرخه سواری، پیاده‌روی و تمرینات ورزشی استفاده شوند.

لنز طبی ترنزیشن چگونه کار می‌کند؟

وقتی که لنز ترنزیشن در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد، به شکلی کاملاً مشابه عینک آفتابی عمل می‌کند و تاریکی را کاهش می‌دهد. با تغییر شدت نور محیط، این لنزها به صورت خودکار و در عرض چند ثانیه، از حالت شفاف به حالت تیره‌تری تغییر رنگ داده و در معرض نور مستقیم، اشعه ماوراء بنفش را از چشمان فیلتر می‌کنند. با توجه به این خاصیت، این لنزها معمولاً برای استفاده در فضای باز و در معرض نور خورشید، مناسب هستند. در واقع لنزهای انتقالی به‌طور خودکار رنگ خود را با توجه به نور و شدت UV در محیط تنظیم می‌کنند.

مزایا و معایب لنزهای ترنزیشن

لنزهای ترنزیشن مزایا و معایب مختلفی دارند که با بررسی آنها می‌توانید نتیجه بگیرید که آیا این لنزها برای شما مناسب هستند یا خیر. همچنین با ارزیابی ویژگی‌های این لنز طبی و بنا به ترجیحات شخصی و بودجه‌ای که دارید، می‌توانید درمورد خرید این لنزها تصمیم‌گیری کنید. در ادامه مزایا و معایب لنز ترنزیشن را ذکر می‌کنیم.

مزایای لنز طبی ترنزیشن

  • راحتی: لنزهای طبی ترنزیشن را می‌توان هم در داخل و هم در فضای باز استفاده کرد و ممکن است نیاز به عینک آفتابی را از بین ببرد.
  • محافظت در برابر اشعه فرا بنفش: قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش می‌تواند خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را در سنین بالاتر افزایش دهد. لنزهای ترنزیشن 100 درصد از UVA و UVB در زمانی که شفاف و تاریک هستند محافظت می‌کنند.
  • محافظت از نور آبی: لنز طبی ترنزیشن از چشم در برابر نور آبی که از منابع غیرطبیعی، مانند صفحه نمایش کامپیوتر و سایر دستگاه‌های دیجیتال ساطع می‌شود، محافظت می‌کند.
  • طرح‌های متنوع لنز: لنزهای انتقالی در طرح‌های مختلف لنز، از جمله لنزهای دو کانونی، چند کانونی و لنزهای با شاخص بالا وجود دارند.
  • تنوع در سایه و رنگ: برخی افراد برای استفاده در شرایط نوری کمتر، لنز با چگالی بیشتر و رنگ تیره‌تر را ترجیح می‌دهند تا از چشمان خود محافظت بیشتری کنند. در مقابل، برخی افراد لنز با چگالی کمتر و رنگ روشن‌تر را ترجیح می‌دهند تا بتوانند، در از محیط آفتابی استفاده بیشتری کنند.
  • عینک اسپرت: لنزهای انتقالی در عینک‌های اسپرت معمولا از مواد پلی کربنات و تری‌وکس ساخته شده‌اند. این مواد به دلیل خواص مقاومتی و سبکی که دارند، برای شرایط ورزشی مناسب‌تر هستند.
  • پوشش‌های لنز: لنزهای ترنزیشن را می‌توان به راحتی با پوشش‌های ضد انعکاس (AR) پوشاند تا تابش خیره کننده را کاهش دهد و دید را برای رانندگی در شب بهبود بخشد.

معایب لنز طبی ترنزیشن

  • تاریک شدن خودکار: لنزهای ترنزیشن به محض قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا نور UV تیره می‌شوند. اگر بخواهید لنز شما در موقعیت‌ها یا محیط‌های خاصی شفاف بماند، مانند محل کار یا مطب پزشک که دارای نور فلورسنت روشن است، ممکن است ناامید کننده باشد.
  • رنگ لنز: لنزهای ترانزیشن فقط در رنگ‌های خاکستری، قهوه‌ای و سبز موجود هستند و اگر رنگ عینک آفتابی با رنگ متفاوت را ترجیح می‌دهید، ممکن است آن چیزی که به دنبال آن هستید نباشند.
  • زمان تعدیل: از آنجایی که لنزهای ترنزیشن به تدریج تیره می‌شوند، نمی‌توانند مانند یک عینک آفتابی معمولی، تاریکی کامل را فوری ایجاد کنند. آنها همچنین به زمان نیاز دارند تا با روشنایی داخلی سازگار شوند. بنابراین ممکن است مدتی طول بکشد تا کاملاً شفاف شوند. این دوره تنظیم ممکن است گاهی اوقات ناراحت کننده باشد.
  • دما می‌تواند بر تنظیم رنگ تاثیر بگذارد: تیره شدن برخی از انواع لنزهای ترنزیشن به خصوص در هوای سرد، ممکن است بیشتر طول بکشد.
  • همه لنزهای ترنزیشن داخل خودرو تیره نمی‌شوند: این در درجه اول به این دلیل است که شیشه جلو با محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش طراحی شده‌است و بنابراین، لنز طبی ترنزیشن ممکن است در خودرو فعال نشود. البته برخی از طرح‌های جدیدتر لنزهای ترنزیشن برای تیره شدن در خودرو مناسب هستند.
  • هزینه: لنز طبی ترنزیشن معمولاً گرانتر از لنزهای معمولی است. از این رو برای تهیه این نوع لنزها باید هزینه بیشتری بپردازید.

نگهداری و تعویض لنزهای ترنزیشن

برای نگهداری لنزهای ترنزیشن، از قرار دادن آنها در معرض حرارت بالا، آفتاب، مواد شیمیایی و خاک خودداری کنید. بهترین روش برای تمیز کردن لنزهای ترنزیشن استفاده از محلول‌های شستشوی ویژه برای عینک است. برای تعویض لنزهای ترنزیشن، باید به آرامی لنزهای قبلی را خارج کرده و لنز جدید را با دقت درون قاب عینک قرار داد.

سخن پایانی

لنزهای ترنزیشن نوعی لنز طبی هستند که شرایط سازگاری چشم شما با نور محیط را به‌طور خودکار فراهم می‌سازند. همچنین این لنزها از چشم شما در برابر اشعه فرابنفش و نور آبی محافظت می‌کنند. لنزهای ترنزیشن مزایا و معایب مختلفی دارند که می‌توانید بر اساس آنها تعیین کنید که آیا لنز طبی ترنزیشن برای شما مناسب است یا خیر.

در این مطلب از وبسایت دیدآور به بررسی لنز طبی ترنزیشن، نحوه کار و مزایا و معایب آن پرداختیم. لنزهای ترنزیشن می‌توانند به طرق مختلف مفید باشند. سبک زندگی، ترجیحات شخصی و بودجه شما فاکتورهای مهمی هستند که باید هنگام تصمیم‌گیری در مورد مناسب بودن این لنزها در نظر داشته باشید.

منبع: transitions.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *